Hızlı Arama

Arama yapmak için anahtar kelime giriniz

Gözde Haberler

Some content in menu

Hızlı Arama

Arama yapmak için anahtar kelime giriniz
İleri Tedaviler


Emzirmeyi Nasıl Bırakmalısınız?


Bebeğinizi doğumdan itibaren 6 aylık olana kadar tek başına anne sütü ile beslenmesi ve sonrasında ise ek besinlerle birlikte olmak şartıyla en az 2 yaşına kadar da anne sütü ile beslenmeye devam ettirilmesi Dünya Sağlık Örgütü tarafından da önerilmektedir. Bebeğin memeden kesilme süreci anneler için çok duygusal bir dönemdir. Biraz zaman isteyen ve aşamalı olarak ilerlenmesi gereken emzirmeyi bırakma dönemi her bebek için farklıdır. Emzirmeyi bırakmanın en doğru zamanı anne ve bebeğin birlikte hazır olduğu andır.

DEVAMI

Anne Sütü Fazla Geliyor Ne Yapabilirim?


Anne sütünün fazla geldiği veya bebeğin herhangi bir neden ile emmediği durumlarda anne sütünü sağabilir, bunun için hazırlnamış özel ambalajlarda muhafaza edebilirsiniz. Anne sütünü sağarak memeleri boşaltmak süt salgısının devamı açısından da önemlidir. Anne sütünü elle veya pompa ile sağılabilir

DEVAMI

ANNE SÜTÜNÜN ARTMASI


Emziren anneler dönem dönem sütlerinin bebeklerine yeterli olmadığı konusunda endişelenirler. Ancak anne sütünün miktarı kadar besleyiciliği de bebeğin ideal gelişimi için önemlidir. Bebeğiniz ve sizin sağlığınız için yeterli,çeşitli ve dengeli beslenmelisiniz. Yeterli ve dengeli beslenme anne sütünün miktarı, içeriği ve süresi üzerinde etkildir.

DEVAMI

Bebeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?


Bebeklikte doğru beslenme, ilk altı ay tek başına anne sütü ve altı ay civarında başlanacak olan tamalayıcı beslenme ile birlikte anne sütünün verilmesidir. Tamamlayıcı beslenme anne sütünün artık yetmediği dönemde anne sütü ile birilkte anne sütü dışındaki gıdalarında verlimesidir. Ancak mamalar ek besin değildir. Bebeklik döneminde beslenme uzun dönemde sağlıkla da ilişkilidir. İlk iki yaştaki beslenme yetersizliği gelişim problemlerine yol açabileceği gibi, uygun olmayan aşırı beslenme ise obeziteye neden olabilmektedir.

DEVAMI

Kolik Nedir?


Gaz sancısı(kolik) bebekte susturulamayan ağlamalar ve kasılmalar şeklinde görülür. Kolik sağlıklı büyüyen bir bebeğin 3 haftadan fazladır, haftada >3 gün ve günde > 3 saat süren aşırı ağlama ataklarına “kolik” denilmektedir.

DEVAMI

Bebeklerde Uyku Nasıl Olmalı


Yenidoğan bebeklerde ve yaşamın ilk aylarında bebeklerin bir uyku düzeni yoktur. İlk günlerde çoğunlukla uykuda geçerken takip eden günlerde uyanıklık durumu artış gösterir

DEVAMI

İDRAR KAÇIRMADA UYGULANACAK DAVRANIŞÇI YÖNTEM!


Çocukların idrar kaçırmalarını önlemek için uygulanmasını önerdiğimiz davranışçı yöntemle aşağıda sıralanmıştır.

DEVAMI

İŞTAHSIZ ÇOCUK


Çocuklar hangi yaşta olursa olsunlar beslenmeleri erişkinlere göre çok daha fazla özen gerektirmektedir. Sürekli büyüme ve gelişme gösteren bir bünyenin yeterli ve kaliteli bir beslenmesi olması gerekmektedir. Yani miktar kadar içerikte önemlidir.

DEVAMI