Genellikle ilk duyduğunda hastaların ürkmesine neden olan Holter cihazı hastaların kalp ritimlerinin ölçülmesini sağlamaktadır. Kalpte yaşanan bir sorunun tespiti veya farklı hastalıkların kalpte neden olduğu hasarı tespit etmek amacıyla Holter takılması gerekebilmektedir. Holter cihazı 1-2 gün süreyle takılabilmektedir ve Holter cihazından elde edilen bilgiler kardiyolog tarafından incelenmektedir. Holter cihazının kaydettiği bilgiler ışığında belirlenen sorunlara yönelik tedavi planlaması yapılabilmektedir.
Holter Nasıl Takılır?
Holter, hastaların kalp ritimlerini takip etmek amacıyla kullanılan küçük, giyilebilir bir cihazdır. Kalbin tüm atış hareketlerini kayıt altına alan cihaz 1-2 gün süreyle kullanılır ve hastanın göğsüne 4 adet elektrot yapıştırıp kablolar bağlanarak yerleştirilir. Holter takılmasının ardından kişi rutin hayatına devam edebilir, düzenli ilaçlarına ve normal beslenme düzenine devam edebilir. Holter cihazının yoğun ısıya maruz kalmaması gerekmektedir. Holter cihazı takılan kişiler herhangi bir zorluk ve yan etki yaşamadan rutin hayatına devam edebilmektedir.
Holter Cihazı Hangi Amaçla Kullanılır?
Holter cihazı kalp ritim bozukluğu, kalp kasının yeterince kanlanmaması ve kalp pili takılan hastaların değerlendirmelerinde kullanılabilmektedir. Aritmilerin ve anomalilerin, göğüs ağrılarının ve ilaçların yan etkilerinin kalp üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi içinde Holter cihazı kullanılabilmektedir.
Holter cihazı 1-2 gün süreyle takılabilmektedir ve Holter cihazından elde edilen bilgiler kardiyolog tarafından incelenmektedir.