0232 458 20 20

Holter Cihazı Takma

Kalp ile ilgili herhangi bir sorun yaşayan kişilerde kullanılan Holter cihazı giyilebilir bir teknolojidir ve hastaların kalp ritimlerinin takip edilmesini sağlar. Holter cihazının 1-2 gün süreyle kullanılması gerekebilir.

Biz Sizi Arayalım

Telefon Numaranızı Bırakın,
Randevu Talebiniz İçin Biz Sizi Arayalım.

 

Holter Nedir?

Genellikle ilk duyduğunda hastaların ürkmesine neden olan Holter cihazı hastaların kalp ritimlerinin ölçülmesini sağlamaktadır. Kalpte yaşanan bir sorunun tespiti veya farklı hastalıkların kalpte neden olduğu hasarı tespit etmek amacıyla Holter takılması gerekebilmektedir. Holter cihazı 1-2 gün süreyle takılabilmektedir ve Holter cihazından elde edilen bilgiler kardiyolog tarafından incelenmektedir. Holter cihazının kaydettiği bilgiler ışığında belirlenen sorunlara yönelik tedavi planlaması yapılabilmektedir.

Holter Nasıl Takılır?

Holter, hastaların kalp ritimlerini takip etmek amacıyla kullanılan küçük, giyilebilir bir cihazdır. Kalbin tüm atış hareketlerini kayıt altına alan cihaz 1-2 gün süreyle kullanılır ve hastanın göğsüne 4 adet elektrot yapıştırıp kablolar bağlanarak yerleştirilir. Holter takılmasının ardından kişi rutin hayatına devam edebilir, düzenli ilaçlarına ve normal beslenme düzenine devam edebilir. Holter cihazının yoğun ısıya maruz kalmaması gerekmektedir. Holter cihazı takılan kişiler herhangi bir zorluk ve yan etki yaşamadan rutin hayatına devam edebilmektedir.

Holter Cihazı Hangi Amaçla Kullanılır?

Holter cihazı kalp ritim bozukluğu, kalp kasının yeterince kanlanmaması ve kalp pili takılan hastaların değerlendirmelerinde kullanılabilmektedir. Aritmilerin ve anomalilerin, göğüs ağrılarının ve ilaçların yan etkilerinin kalp üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi içinde Holter cihazı kullanılabilmektedir.

 

Holter cihazı 1-2 gün süreyle takılabilmektedir ve Holter cihazından elde edilen bilgiler kardiyolog tarafından incelenmektedir.

SIK SORULAN SORULAR
Holter cihazı takılmasının ardından kişiler rutin hayatına devam edebilmektedir. Cihaz takılı olduğu sürece duş alınmaması ve gece yüz üstü, cihazın üstüne denk gelecek şekilde yatılmaması gerekmektedir.
Holter cihazı doktorun belirlediği süreyle sınırlı olmak üzere genellikle 24-48 saat arası takılı kalmaktadır.
Holter takma herhangi ağrı, acıya neden olmayan, rutin hayatı kısıtlamayan zararsız bir işlemdir.
Holter takıldığında efor sarf etmeniz gereken işler veya spor yaptığınızda bunları kayıt altına alarak doktorunuza bildirmeniz gerekmektedir.
Holter cihazının çıkarılıp kayıt altına alınan bilgilerin ekrana aktarılmasıyla ve uzman hekim tarafından değerlendirilmesiyle işlem tamamlanmaktadır.