0422 323 23 23

ELEKTROFİZYOLOJİK ÇALIŞMA VE ABLASYON TEDAVİSİ

Kalp ritim bozuklukları kendilerini genellikle çarpıntı ya da bayılma şeklinde gösterir. Kasık damarlarından girilerek yapılan elektrofizyolojik çalışma işlemi ile ritim bozukluğunun nedeni araştırılır; uygun bulunması durumunda radyofrekans enerji kullanarak bu ritim bozukluğu ortadan kaldırılır.

Biz Sizi Arayalım

Telefon Numaranızı Bırakın,
Randevu Talebiniz İçin Biz Sizi Arayalım.

 


 

Elektrofizyolojik çalışma (EPS) kalbin elektriki sisteminin incelenmesi işlemidir. Bu işlem yapılarak normal ileti yollarının nasıl çalıştığı, nerden başlayıp nereye gittiği, nerede ne kadar beklediği konusunda ayrıntılı bilgi verir. Kalp ritim bozukluğu olan hastalarda ritim bozukluğunun vasfı hakkında bize bilgiler verir. Bu ritim bozukluğu kalbin yavaş çalışması şeklinde kendini gösteriyorsa o zaman hastaya kalp pili takılması planlanabilir. Eğer ritim bozukluğu çarpıntı şeklinde kendini gösteriyor ise EPS yaparak bu çarpıntının kalbin hangi bölgesinden kaynaklandığı, nasıl başlayıp nasıl sonlandığı ve nasıl tedavi edileceği konusunda bilgi edinebiliriz.

EPS işlemi koroner anjiografi işlemine benzer. Kasık bölgesinden lokal anestezi ile yapılır. İşlem sonrasında hastanın ritim bozukluğunun şekli ve ciddiyeti hakkında önemli bilgiler elde edilir. Hastanın çarpıntı şikayeti var ve EPS işlemi ile de bu ortaya konabilmiş ise ilgili ritim bozukluğuna neden olan kalp içi bölgenin ablasyonu (yakma işkemi) işlemi yapılır.

Ablasyon (yakma) işlemi genellikle EPS işleminin devamı olarak, aynı seansta gerçekleştirilir. Yerleştirilen ilave bir kateter vasıtasıyla EPS işlemi esnasında saptanan ve çarpıntı oluşturduğuna karar verilmiş olan kalp içi bölge radyofrekans enerji verilerek elektriksel olarak inaktif hale getirilir, bu şekilde çarpıntı sonlandırılmış olur.

Elektrofizyolojik çalışma (EPS) kalbin elektriki sisteminin incelenmesi işlemidir.