0422 323 23 23

Radyofrekans yöntemi ile kanamasız ve ağrısız bademcik ameliyatı!

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte ameliyatların daha kolay ve güvenilir bir şekilde gerçekleşmesi söz konusu oluyor. Bu alanda bademcik ameliyatlarında kullanılan radyofrekans yöntemi ile kanamasız ve ağrısız cerrahi işlem gerçekleşmektedir.

Biz Sizi Arayalım

Telefon Numaranızı Bırakın,
Randevu Talebiniz İçin Biz Sizi Arayalım.

Bademcik Ameliyatı

Bademcik ve geniz eti operasyonlarının diğer cerrahi müdahalelere göre riski daha azdır. Ancak, çocuk yaş grubunda bu operasyonlar daha sık uygulandığı için cerrahi ve anestezi konusunda oldukça titiz davranılmalıdır. Erişkin hastalarda operasyon sonrası ağrı daha yoğun hissedilir çocuk hastalarda basit ağrı kesicilerle ortadan kalkar. Operasyon sonrası beslenme tarzı komplikasyonları azaltmada oldukça önemlidir. Kesici ve sert besinler asla alınmamalıdır, genellikle sıvı ve yarı sıvı ağırlıklı beslenmek gerekir.

Radyofrekans Yöntemi ile Bademcik Ameliyatı

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte ameliyatların daha kolay ve güvenilir bir şekilde gerçekleşmesi söz konusu oluyor. Bu alanda bademcik ameliyatlarında kullanılan radyofrekans yöntemi ile kanamasız ve ağrısız cerrahi işlem gerçekleşmektedir.

Avantajları

- Klasik ameliyatların dezavantajlarını ortadan kaldırır

-Ameliyat süresini kısaltır

-Kanama ve ağrı yok denecek kadar azdır

-Ameliyat sonrası iyileşme daha çabuk olmakta

 

Bademcik ve Geniz Eti
Bademcikler (Tonsil) ve geniz eti (Adenoid) vücudun bağışıklık sisteminde rol alan, lenfosit üretmekle görevli lenfoid dokulardır. Bademciklerin virüs ya da bakterilere maruz kalması sonucunda kişi boğaz ağrısı, ateş, yutma güçlüğü, halsizlik, şişkinlik gibi şikayetler hissedebiilir. Bademcik ve geniz etinin vücutta her organ gibi görevleri olmasına rağmen olmazsa olmaz bir organ değildir ve özellikle çocuk yaşlarda bademcik ve geniz eti ameliyatları dünyada en sık uygulanan cerrahi operasyonların başında gelmektedir. Burada önemli olan bademcikler ve geniz etinin alınmasının tıbbi nedenlere dayalı olma zorunluluğudur. Özellikle çocuk hastalarda genelde bademcik problemleri geniz eti problemleri ile birlikte olur ve operasyonda birlikte alınmaları gerekir.
Bademcikler tıbbi durumlara dayalı olarak alınması gerektiğinde her yaşta alınabilir. Bademcik operasyonlarında üst yaş limiti yoktur fakat erişkin hastalarda operasyon sonrası kanama, ağrı gibi komplikasyonlar daha sık görülür.
Sık bademcik iltihabı geçirmek, bademcik apsesinin oluşması, antibiyotik tedavisine cevap vermemesi, bademciklerin uyku apnesi, horlama veya beslenme sorunu yaratacak kadar büyük olması, ağız solunumuna bağlı konuşma bozukluğu ve çene kapanma bozukluğunun görülmesi, tümör şüphesinin olması, ağız kokusu, geçmeyen boğaz ağrısı, boyunda ağrılı lenf bezi büyümesi, mikrop taşıyıcılığı, kalp kapak hastalıkları, ateşli havaleler gibi problemlerin ortaya çıkması durumunda bademcik ameliyatının yapılması gerekir.


Bademcikler ne zaman alınmalıdır?

Bademcikler tıbbi durumlara dayalı olarak alınması gerektiğinde her yaşta alınabilir. Bademcik operasyonlarında üst yaş limiti yoktur fakat erişkin hastalarda operasyon sonrası kanama, ağrı gibi komplikasyonlar daha sık görülür.

SIK SORULAN SORULAR
Sık enfeksiyon geçirilmesi, Bademciklerin yutmayı ve solunumu zorlaştıracak kadar büyümesi Bademciklerin tek taraflı büyümesi Bademcik üzerinde yiyecek birikmesi ve kötü ağız kokusuna neden olması. Geniz etinin solunumu etkilemesi Geniz eti ve bademciklerin kulakta sıvı birikimine neden olarak işitme kaybına neden olması Sık sinüzit atakları Kronik öksürüğe ve kronik geniz eti iltihapları
Bademcik ameliyatı için en ideal yaş aralığı 3-10 yaş arasıdır. Yetişkinlerde de yapılan bademcik ameliyatı, işlem sonrasında daha ağrılı geçtiği ve iyileşme süreci uzun olduğu için çocuklara göre daha zor geçmektedir.
Bademcik ameliyatı diğer cerrahi müdahalelere göre riski daha azdır. Ancak; anestezi ile yapılan bu cerrahi işlemde çocuklarda özellikle daha dikkatli olunması ve uzman kişiler tarafından yapılması hayati önem taşır. Ameliyat sırasında gerçekleşebilecek bir kanama ne kadar riskliyse ameliyat sonrası kanama da risk teşkil etmektedir. Kanamanın fazla olması durumunda en kısa süre de hekiminize başvurmanız gerekmektedir. Ameliyat sonrası dil ya da ağızda yumuşak dokularda şişlik görülmesi nefes problemlerinin yaşanmasına neden olabilir. Nadir de olsa bademciklerin işlem sonrası enfeksiyon kapma riski bulunmaktadır.
İyileşme süreci yaşa bağlı olarak değişmektedir. Çocuklarda bu süre yaklaşık 10 gün olarak gözlemlenirken, yetişkinlerde bu süre 20 güne kadar uzayabilmektedir. Ameliyat yaşı ne kadar küçükse iyileşme süresi de o kadar kısalmaktadır.
Bademcikler vücudun savunmasında önemli bir rol oynar, zorunlu kalınmadıkça bademciklerin alınmaması gerekir. Ancak kronik hale gelen ve geçmeyen bademcik iltihapları vücuda daha çok zarar verir. Bu durumda en kısa süre cerrahinni gerçekleşmesi daha iyi olacaktır.