0422 323 23 23

VİTREOLİZİS LAZER TEKNOLOJİSİ İLE GÖZ ÖNÜNDE UÇUŞAN LEKELERE SON..

Hiç sebep yokken gözünüzün önünde görünmeye başlayan küçük siyah lekeler ile kendini gösteren “Göz uçuşması”, artık, saniyenin milyarda biri ile atış yapan Vitreolizis lazer uygulaması sayesinde, yatarak tedaviye gerek bırakmadan ayakta tedavi edilebiliyor.

Biz Sizi Arayalım

Telefon Numaranızı Bırakın,
Randevu Talebiniz İçin Biz Sizi Arayalım.

Vitreolizis Nedir?

Gözde uçuşan cisimlerin lazer tedavisi olarak ta bilinen Vitreolizis, uçuşmalardan kaynaklanan görsel rahatsızlığı ortadan kaldırabilecek gözün dışından uygulanan ağrısız bir işlemdir. Vitreolizis'in amacı bir "fonksiyonel iyileşme" gerçekleştirmektir. Kısacası amaç, uçuşma engeli olmadan kişinin “normal” günlük etkinliklerine dönmesine olanak vermektir.

Vitreolizis nasıl çalışır?

Vitreolizis, nanosaniyelik lazer ışın atışları ile vitreus bulanıklığına neden olan vitreus içindeki parçacık ve iplikçikleri buharlaştırarak yok eder. Bu işlem sırasında, uçuşan cisimlerin kollajen ve hyaluronik molekülleri bir gaz haline dönüştürülür. Sonuç olarak uçuşan cisimler yok edilir ve/veya görüşü engellemeyecek bir boyuta getirilir.

İşlem Sırasında Ne Oluyor?

Vitreolizis ayaktan yapılan bir işlemdir; gece hastanede kalmanıza gerek yoktur. Tedavinin hemen öncesinde, göz doktorunuz hafif bir anestezi etkisi sağlayan bir göz damlasını uygulayacaktır.

Daha sonra gözünüze lazer ışınını göze yönlendirmek için özel olarak tasarlanmış bir mikroskop kullanılacaktır.

Tedavi sırasında, muhtemelen uçuşan cisimlerin küçük gaz kabarcıklarına dönüştüğü sinyalini veren küçük, koyu lekeler veya gölgeler gözlemleyeceksinizdir. Bu gaz kabarcıkları hızla çözülür ve vitreus içinde emilir.

Tedaviniz tamamlandığında, göz doktorunuz gözünüze anti-enflamatuvar damlalar damlatabilir.

Her bir tedavi seansı tipik olarak 15 dakika sürebilir ve hastaların çoğu iyi bir sonuç elde edebilmek için 2 tedavi seansına , bazen de 3 seansa gereksinim duyacaktır.

 

Göz Uçuşmalarının Tipleri
Vitreustaki kollajen liflerinin kümeleşmesi sonucu oluşan bu ince, yoğun uçuşmalar birçok nokta ve/veya iplik tarzı örümcek ağıları tarzında görülür ve genelde gençlerde olur. Boyutuna ve nerede olduğuna bağlı olarak bu uçuşmalar vitreolizis ile tedavi edilebilir.
Bu bulut şeklindeki uçuşma, doğal yaşlanma sürecine bağlı olarak gerçekleşir. Bu tür uçuşma bazen vitreolizis ile tedavi edilebilmesine rağmen, başarılı sonuçlar elde edebilmek için genelde daha fazla tedavi seansı gerektirir.
Halka şeklindeki Weiss Halka uçuşması, genelde lens ve retinadan güvenli bir uzaklıkta bulunan büyük bir uçuşmadır. Bundan dolayı, vitreolizis ile güvenli ve etkin olarak tedavi edilebilir.


Dejeneratif Vitreus Sendromu Nedir?

Vitreus, lens ve retina arasındaki gözün en büyük boşluğunu dolduran saydam, jölemsi bir maddedir.

Genç yaşlarda vitreus sıvısı tamamen saydamdır. Gözlerimiz yaşlandıkça, vitreus sıvısı bozularak şeklini kaybetmeye başlar ve sıvılaşır. Dengeli bir vitreusun olmadığı bu durumda kollejen lifleri çökerek kümeler oluşturacak şekilde birbirine yapışır. Retina üzerinde gölge yapıp noktalar, iplikçikler veya örümcek ağı şeklinde görülen işte bu liflerdir. Bu da genel olarak “gözde uçuşma” olarak tanımlanır.

Çoğu durumda, göz daha da yaşlandığında, vitreus retinadan tamamen ayrılabilir. Bu Posterior Vitreus Ayrılması (PVD) olarak bilinir. PVD oluşumu sıklıkla uçuşmaların aniden artmasına neden olur.

SIK SORULAN SORULAR
Tedavinin hemen sonrasında görüş alanınızın aşağısında küçük, koyu lekeler gözlemleyebilirsiniz, fakat bu küçük gaz kabarcıkları kısa sürede ortadan kalkacaktır.
Vitreolizis ile ilişkilendirilen rapor edilmiş yan etkiler ve komplikasyonlar nadirdir.
Vitreolizis tedavisine uygunluğunuzu anlayabilmek için göz muayenesi gereklidir. Yaş. Uçuşmalar her yaşta görülebilir.Özellikle genç hastaların muayenesi bu açıdan önemlidir. Eğer uçuşmalar göz içindeki doğal merceğe ve retinaya çok yakın ise lazer yapılması uygun olmaz. Ancak uçuşmaların çoğu doğal merceğe ve retinaya yakın yerleşimli değildir ve genelde vitriosun orta kısmındadır. Bunlarda lazer uygulaması için ideal uçuşmalardır. Bu değerlendirme doktorunuz tarafından yapılacak ve son karar doktorunuzun olacatır. Katarakt. Birçok insan katarakt ameliyatın takiben, daha iyi gördüklerinden, önceden var olan ve görülemeyen uçuşmaların farkına varırlar. Bu hastalar lazer ile uygulanan uçuşma tedavisi için ideal adaylardır. Belirtilerin Başlangıcı. Eğer uçuşma belirtileriniz çok hızlı geliştiyse, belki de gözün arkasında gelişen bir PVD (vitreus tabakasının retinadan ayrılması) ile bağlantılı olabilir ve bunlara vitreolizis uygulanabilir. Uçuşma Özellikleri. Yumuşak sınırlara sahip retinadan uzakta bulunan büyük uçuşmalar vitreolizis ile tedavi için idealdir.
Klinik çalışmalar, vitreolizisin birçok hasta üzerinde güvenli ve etkili bir tedavi olduğunu göstermiştir. Bununla birlikte, eğer uçuşmalar devam ederse, göz doktorunuz ameliyat önerebilir. Tanıya bağlı olarak uygun ameliyat çeşitleri vardır.