0232 458 20 20

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizde doğru ve hızlı müdahalelerimiz ile en değerli varlıklarınıza ihtiyaç duydukları desteği sağlıyoruz. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız için maksimum dikkat ve özenle hizmet veriyoruz.

Biz Sizi Arayalım

Telefon Numaranızı Bırakın,
Randevu Talebiniz İçin Biz Sizi Arayalım.

 

 

Yenidoğan Yoğun Bakım

Yenidoğan bebeklerde sık görülen muhtemel sorunlara doğru ve hızlı şekilde müdahale edilmesi tedavi başarı oranının yükseltilmesi için hayati öneme sahiptir. Bebeklerin 37. Gebelik haftasından önce dünyaya gelmesi durumunda yenidoğan bakım ünitesine ihtiyaç duyulmaktadır. Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin teknolojik olarak eksiksiz bir donanım ve uzman sağlık çalışanlarına sahip olması gerekmektedir. Yenidoğan bebekler sürekli olarak kontrol altında tutulmalıdır ve yoğun bakım ünitelerinde Çocuk Cerrahisi, Çocuk Kardiyolojisi, Çocuk Nörolojisi gibi uzmanlarla multidisipliner bir çalışma yürütülmesi gerekir. Dünya Sağlık Örgütü paylaştığı verilerde her 7.1 milyon perinatal ölüm olduğunu ve bunların 3.5 milyonunun doğumdan sonraki ilk 28 günde gerçekleştiğini belirtmektedir.

Yeni Doğan Yoğun Bakım ünitesi hizmeti verilmektedir. Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde erken doğum, çoğul gebelik, anomali ve zor doğum nedeniyle risk taşıyan bebeklerin tedavileri yapılabilir. Diyabetik annelerin bebekleri, doğum öncesinde mekonyum yutan bebekler, sarılık ve enfeksiyon görülen bebeklerde yeni doğan yoğun bakım ünitesinde kontrol edilebilir. Yenidoğan ölümlerinde ana sebep temel sağlık hizmetlerinde görülen eksikliktir.

Yenidoğan Yoğun Bakımında Önceden Bilgilendirme Büyük Önem Taşımaktadır

Riskli gebeliklerde ailelerin yoğun bakım konusunda önceden bilgilendirilmesi ve olası komplikasyonlar hakkında detaylı şekilde görüşülmesi oldukça önemlidir. Anne ve babanın tedavide hangi amaçla hangi tedavinin uygulandığını bilmesi sürecin daha sorunsuz ilerlemesini sağlayacaktır. Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören bebekler genellikle birkaç gün içerisinde taburcu olsa da bu süreç aileler için sıkıntılı geçebilmektedir. Sistematik şekilde bilgilendirme sağlayan, empati yeteneği yüksek uzmanlarla bu süreç çok daha sorunsuz şekilde atlatılabilir.

 

Gözde Hastanelerinde sterilizasyona uygun, tüm yoğun bakım ekipmanları ile yüksek standartta Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi bulunmaktadır.

SIK SORULAN SORULAR
Yenidoğan bakım üniteleri 1, 2 ve 3 olmak üzere 3 farklı şekilde derecelendirilmektedir. 1. Düzey yenidoğan yoğun bakım üniteleri hafif ve 3. Düzey yenidoğan yoğun bakım ünitesi ciddi durumları ifade etmektedir.
Prematüre bebeklerin taburcu edilebilmesi için genellikle 35-36. Haftaların dolması beklenmektedir.
Prematüre veya normal doğum ile dünyaya gelen 2500 gramın altında doğan bebekler kuvöze alınmaktadır.
Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde bebeklerde emme refleksi gelişene kadar mideye inen sonda, emme-yutma refleksinin gelişmesinin ardından emzirerek beslenme yapılabilmektedir.
Kuvöz, prematüre doğan veya çeşitli nedenlerle hayati fonksiyonlarını karşılamakta zorluk yaşayan bebeklerin yaşamsal faaliyetlerinin kontrol altına alınmasını sağlayan cihazdır.