Hızlı Arama

Arama yapmak için anahtar kelime giriniz

Rahminden 9 Parça Miyom çıktı

2898 Gün Önce

Malatya'da özel bir hastanede gerçekleştirilen operasyonlarda bir kadının rahminden 9 parça, diğer bir kadından ise 2 kilogram ağırlığında miyom çıkarıldı.

Karında şişlik ve ağrı şikayetiyle özel bir hastaneye giden 50 yaşındaki Zeynep Özgüler'in yapılan tetkikler sonrası rahminde büyük bir miyom olduğu tespit edildi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İsmail Evren tarafından gerçekleştirilen operasyonda Özgüler'in rahminden 2 kilogram büyüklüğünde miyom çıkarıldı.

Öte yandan yine aynı şikayetle hastaneye giden 51 yaşındaki S.Ö'nün rahminden 9 parça miyom çıkarıldı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İsmail Evren, "Miyomlar, rahim içerisini kaplayıp, kadınlarda ağrı, sancı, aşırı kanamalar oluşturabiliyor. Miyomlara sık rastlıyoruz ama bu kadar büyüklerine nadiren karşımıza çıkıyor. En büyük belirtileri aşırı kanamadır. Kasıklara vuran ağrı çok fazla olabiliyor. Bazen idrar ve büyük abdestle ilgili problemlerde ortaya çıkabiliyor" dedi.

İki başarılı ameliyat yaptıklarını anlatan Evren, "Bu vakaların özelliği çok büyük olmaları. Yaklaşık 25-30 santim büyüklüğünde miyomlar çıkardık.  İkinci vakamızda ise büyük bir kitle çıkardık. Bu ameliyatları başarıyla gerçekleştirdik. Hastalarımızın sıhhati yerinde" ifadelerini kullandı.

Karnında şişlik ve ağrı şikayetiyle doktora giden Zeynep Özgüler, yapılan tetkikler sonrası yumurtalığında büyük bir miyom olduğunu öğrendiğini anlattı.

Özgüler, doktorunun desteğiyle hemen ameliyat olduğunu, başarılı bir operasyon geçirdiğini ve sağlığına kavuştuğunu belirtti.

Etiketler: Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Op. Dr. İsmail Evren, miyom