Some content in menu
Nöroloji genel olarak beyin, kas ve sinir sistemi hastalıklarını inceleyen, bunların teşhis ve tedavilerini yapan tıp bilimi dalıdır.
Tetkiklerin hızlı yapılması ve erken teşhis, Nörolojik hastalıklarda büyük önem taşır. Aksi durumlarda kalıcı hasarlar oluşabilir.
Nörolojik hastalıkların teşhisinde kullanılan Beyin Tomografisi (BT), Manyetik Rezonans görüntüleme (MRI), Elektroansefalografi (EEG), Elektronöromiyografi (ENMG) ve gerekli pek çok kan tetkikleri hastanemizde yapılmaktadır.
EEG: Beynin temel biyoelektrik aktivitesinin incelenmesidir. İşlem, küçük elektrotların saçlı deriye yerleştirilmesi ile yapılmaktadır. EEG beynin normal elektriksel aktivitelerinin bozulduğu durumlarda bu bozukluğun yeri ve şekli hakkında bilgi edinmek için kullanılır.
EMG: Kasların ve sinirlerin incelendiği bir tetkiktir. İşlem, elektrotların ilgili kaslara yerleştirilerek ilgili sinirlere elektrik uyarısı verilmesi yoluyla yapılmaktadır.
Bu yöntemle, sinirlerin ne kadar hızlı iletim yaptığını hesaplanır. Kasların üzerine yerleştirilen elektrotlarla ise, ilgili kas ve sinirlerin çalışması hakkında bilgi edinilir.
Cerrahi tedavi gerektiren hastalıklarda ise, Nöroloji hekimi, hastaları Beyin ve Sinir Cerrahisi hekimine yönlendirmektedir.
Tedavi Alanları
Bunamalar (Alzheimer hastalığı ve diğer tipler)
Baş ağrıları: Migren ve gerilim tipi ağrılar
Epilepsi (sara hastalığı)
Beyin damar hastalıkları (beyin damar tıkanıklıkları ve beyin kanamaları)
MS (Multiple Skleroz)
Baş dönmeleri (Vertigo)
Uyku bozuklukları
Kas hastalıkları
Hareket bozuklukları (Parkinson ve diğer hastalıklar)
Beyin ve sinirlerin enfeksiyon hastalıkları (Menenjit, Ansefalit, Myelit vb.)
Bel ve boyun ağrıları
Mevcut diğer sistemik hastalıkların (Diyabet, tümör vb) sinir sistemine olan etkileri sebebiyle oluşan hastalıklar
Çevresel sinirlerin hastalıkları (el-ayak uyuşmaları, karıncalanmalar, kuvvetsizlik vb gibi şikayetler yapabilir)